Rosan purkutyöt ovat junnanneet paikallaan, viime viikonloppu hurahti työpaikan pihatalkoissa, mutta suunnittelutyötä on tehty. Soitin maanantaina vakuutusyhtiöön ottaakseni Rosalle vakuutuksen korjaustöiden ajaksi. Netin kautta vakuutuksen teko ei onnistunut, koska Rosa ei ole mikään "standarditapaus".

Vakuutusyhtiön rouva oli erittäin palvelualtis, sinnikkäästi yritti luoda kokonaisnäkemystä veneestä ja miettiä, mikä olisi sopiva vakuutus veneen korjaustöille. Valmistetiedot vuodelta 1938 eivät ole läheskään niin tarkkoja, kuin nykyään veneistä kirjataan, joten Rosa käsiteltiin ihan omana tapauksenaan. Puolen tunnin  puhelimessa selvittelyn jälkeen lähetin vielä Rosasta joukon valokuvia ja rouva otettiin erikoiskäsittelyyn veneosastolle.

Veneosasto pohti tapaus Rosaa kolmisen tuntia ja annettiin päätös: "seisontavakuutus" osakaskolla. Osasto ei pitänyt venettä yhtä suuressa arvossa kuin me, mutta sovimme, että vakuutuksen arvoa voi nostaa sitä mukaan, kun Rosaan investoidaan varusteita. Eipä ole kallis vakuutus: 41 € vuodessa...